joi, 25 ianuarie 2018

Painea cu maia


Știai că pâinea cu maia are nu doar savoare, coajă ispititor de crocantă și miez super pufos, ci și beneficii pentru sănătate? 
🍞
Este ideală pentru cei cu intoleranță la gluten, are un indice glicemic scăzut și conține probiotice pentru un sistem digestiv sănătos. 
🍞
O regăsești pe masa, la #BistroDorobanți, și o poți cumpăra și pentru acasă!
Nutitionisti avertizeaza ca "painea" clasica are si pana la 34 de E'uri (bromat de potasiu - E 327, sulafat de sodiu, - E514, lactat de calciu - E 327, acid fumaric - E 297, acid acetic - E 260, cancerigenul acid citric E 330, etc.) amilaze, adaos de gluten sintetizat, amelioratori pentru tot (pentru volum, prospetime, elasticitate, coaja crocanta, feliere usoara, aspect taranesc, frantuzesc, etc, etc.)!
Este aproape comple tlipsita de substante nutritive care ar trebui sa se regaseasca intr-o paine traditionala adevarata.
Toata painea arata la fel in raft. Amelioratori sunt ascunsi in etichetele scrise marunt. Cum o gasim pe cea facuta numai din faina, apa si sare?
Din pasiune si pentru o paine curata, sanatoasa, traditionala, la noi gasesti  produse de panificatie si patiserie cu maia, cu proces tehnologic de lunga durata, cuptor pe vatra, ingrediente 100% naturale, produse traditionale, proaspete, savuroase, sanataoase fara E'uri, calitate garantata, care au caracteristicile de gust, consitenta, elasticitate si aroma ale unei paini traditionale adevartare.
Facem cozonaci de casa cu gust desavarsit, folosim imgrediente naturale de calitate, facem placinta de casa cu mere, dovleac si placinta de branza dulce sau sarata.
Efectuam la comanda orice cerinta pentru produse de brutarie/patiserie: turta, pasca, mucenici, coliva sau orice forme de paine sau painici.
Cele mai apreciate produse de catre clientii nostri fideli sunt: pain au levain de grau si secara, sourdough, paine cu seminte, ciabatta, bageta frantuzeasca, cozonaci cu nuca si placinta cu mere.